Welke mountainbike past bij mij?

Een mountainbike kopen doe je niet zomaar.. je zult daarom eerst wat onderzoek moeten doen naar de perfecte mountainbike die het beste bij jou past. Van te voren is het belangrijk om al je wensen en eisen op een rijtje te zetten voordat je op zoek gaat naar een nieuwe mountainbike. Wij hebben een aantal tips voor je om jouw zoektocht wat makkelijker te maken.

Wil je online een mountainbike kopen? Dan kan je deze bestellen in de webshop van Internet Bikes en doe je dit via Bespaardeals dan profiteer je van korting op je nieuwe mountainbike.

Waar moet je op letten?

Framemaat – Om fysieke klachten te voorkomen is het belangrijk om de juiste framemaat te kopen. De juiste framemaat kan je gemakkelijk zelf berekenen. Lees op deze pagina meer over de goede maat voor het frame van jouw nieuwe mountainbike. 

Framemateriaal – Mountainbikes frames zijn verkrijgbaar gemaakt van carbon of aluminium. Het beste materiaal is carbon, maar deze is ook een stukje duurder. Het voordeel van carbon is dat dit materiaal stijver, roestvrij en lichter dan aluminium is. Aluminium is daarentegen betaalbaar.

Vering – Als het gaat om de vering zijn er twee verschillende types mountainbikes. Namelijk de hardtail mountainbike of een full suspension mountainbike. De hardtail mtb heeft alleen vering in de voorvork en de full suspension heeft voor en achter vering. De meest geschikte vering is afhankelijk van het terrein waarop je wilt gaan fietsen. Fiets je op minder extreme ondergronden? Dan is een hardtail uitvoering prima. Een full suspension mtb is dan weer meer geschikt voor extreem terrein.

Andere aandachtspuntjes – Na bovenstaande punten is ook de versnellingsgroep erg belangrijk tijdens je zoektocht naar de perfecte mountainbike. Er zijn vele versnellingsgroepen waaruit je kunt kiezen. Tegenwoordig kan je ook kiezen tussen schijf- of velgremmen. Tot slot heb je ook nog de verschillende wielmaten waaruit je kunt kiezen.